Climate Crisis Font

Climate_Crisis_Font_Hero_Image

Ilmastonmuutos on kauaskantoinen ja abstrakti ilmiö, joka on sellaisenaan haastava hahmottaa. Tästä syystä Helsingin Sanomat teki yhdessä TBWA\Helsingin kanssa fontin, joka auttaa ymmärtämään planeetan kriittisen tilan kuvaamalla ilmastonmuutoksen vaikutuksen yksinkertaisessa muodossa: Climate Crisis Font on muunneltava OpenType-fontti, joka visualisoi jo tapahtunutta pohjoisen jääpeitteen pienentymistä sekä sitä, kuinka sen ennustetaan häviävän ilmastonmuutoksen johdosta.

Kirjasimen muotoilu ja koko muuttuvat Arctic Sea -jääsatelliittitietojen mukaan vuosina 1979–2019 sekä ennusteen mukaan vuoteen 2050 asti. Jokainen vuosi esitetään tietyllä kirjasinpainolla. Fontilla on mahdollista tiivistää vuosikymmenten kehitys sekunneissa koettavaksi, ja se auttaa ymmärtämään ilmastokriisin vakavuuden. Climate Crisis Font on ilmainen ja kaikkien käytettävissä.

Fontti on ladattu jo yli 6500 kertaa. Helsingin Sanomien lisäksi muutkin brändit ovat käyttäneet kirjasinta kommunikaatiossaan. Lisäksi Climate Crisis Font sisällytettiin Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museumin "Responsive Collection Initiative" -kokoelmaan.

 

Climate_Crisis_Font_Supporting_Image