Mikä on TBWA\Helsinki NEXT?

NEXT on noin 200 hengen kollektiivi ympäri maailmaa TBWA:n eri toimistoissa. NEXT keskittyy uudenlaisen kokemuspohjaisen markkinoinnin, suunnittelun ja toteutusten tekemiseen. TBWA\Helsinki NEXTin useat työt ovat herättäneet kiinnostusta maailmalla ja saaneet kunniaa innovatiivisuudestaan. Työt ovat keränneet lukuisia palkintoja, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomille kehitetty Climate Crisis Font, joka voitti muun muassa kultaa ja hopeaa Art Directors Club of Europe ADCE:ssä, Eurobestissä ja Vuoden Huipuissa. 

 

Juhana_Hokkanen_16-9

Juhana Hokkanen vetää NEXT-yksikköä, työskentelee TBWA\Helsingin luovana johtajana ja ihannoi ihmisiä, jotka käyttävät joka hetkensä craftinsa hiomiseen.

NEXTillä on 10 vuoden kokemus fyysisten ja digitaalisten kokemusten ja tuotteiden luomisesta. Tiimeihin otetaan projektien vaatimusten mukaisesti monenlaisia osaajia fysiikan tohtoreista neurotietelijöihin. Monialaisena toimijana NEXT ei siis keskity perinteisen mainossuunnittelun tekemiseen, vaan ammentaa osaamista, inspiraatiota ja tietämystä kaikilta tieteenaloilta.

NEXTin tavoite on löytää brändeille niin mielenkiintoisia ja uudenlaisia tapoja toimia, että brändeistä tulee luonnollinen osa asiakkaiden elämää. Eli ostetun medianäkyvyyden sijaan näkyvyys halutaan ansaita: tavoitteena on päästä kulutettujen sisältöjen vierestä ja väleistä huomion kohteeksi. 

Kansainvälisellä tasolla NEXT toimii sekä Euroopassa että globaalisti muiden TBWA:n toimistojen kanssa ja keskittyy muun muassa työkalujen ja prosessien kehittämiseen. Tämän lisäksi eri toimistojen NEXT-tiimeillä on omat keskittymisalueensa, joita hyödynnetään projekteissa tarpeen mukaan. Esimerkiksi Helsingin toimistosta konsultoidaan tällä hetkellä projekteja Milanoon, Dubaihin, Sydneyyn ja Singaporeen. 

Tämän vuoden trendit keskittyvät innovaatioiden puolella vahvasti tekoälyyn eli AI-teknologiaan, joka on kehittynyt suuresti vuoden 2022 aikana. AI-teknologian kasvu on kuitenkin vasta alkua sille, mitä se tulee olemaan esimerkiksi vuoden päästä. AI-ratkaisut oppivat jatkuvasti, kun niitä käytetään, joten kehitys luultavasti kiihtyy eksponentiaalisesti jatkossa. NEXT on valmistautunut käynnissä olevaan muutokseen: käytössä on jo nyt lukuisia tekoälytyökaluja erityyppisiä projekteja varten. NEXTissä ajatellaankin, että tulevaisuudessa luovaa suunnittelijaa ei korvaa AI, vaan luova suunnittelija, jolla on käytössään parhaat AI-työkalut. 

Climate Crisis Fontin lisäksi NEXT on toteuttanut useita mielenkiintoisia ja innovatiivisia projekteja, joista moni on myös palkittu. Näitä ovat esimerkiksi Fortumille tehdyt Virén-tuoli ja Circo Handle; Virén voitti Red Dot Awardin ja Circo Handle taas Eurobest Innovation Awardin sekä Red Dotissa ja Vuoden Huipuissa kultaa. Nesteelle tehty EduCycle nappasi pronssin Eurobestin Creative Data -kategoriassa. Lahden kaupungille tehty Viita-metsätyöpiste puolestaan voitti hopeaa Vuoden Huipuissa ulkomainoskategoriassa. 

Seuraavat projektit NEXT:illä ovat vielä salaisia, mutta ensi kesän tai syksyn kuluessa julkistetaan mielenkiintoinen, merellisiin teemoihin liittyvä projekti, joka on tehty yhdessä kansainvälisen asiakkaan kanssa. 

 

Viren Chair_Standing up

Virén-tuoli

circo_handle

Circo Handle

Climate_Crisis_Font_Supporting_Image

Climate Crisis Font