Endangered Colors

Engangered_Colors_products

YK:n raportin mukaan jopa miljoonaa uhanalaista kasvi- ja eläinlajia uhkaa sukupuuttoon kuoleminen tulevina vuosikymmeninä. Tämä hätkähdyttävä tutkimustulos käänsi ajatukset myös värien maailmaan: aina kun lajeja häviää, luonnosta katoaa myös ainutlaatuisia värisävyjä.

TBWA\Helsingin ja Tikkurilan yhteistyönä syntyi Endangered Colors -maalisarja, jonka maalit toistavat uhanalaisten eläinten värejä. Sarjaan kuuluu yhdeksän eri väriä, joista jokainen edustaa yhtä sukupuuton uhkaamaa eläinlajia. Endangered Colors -tuotteet ovat vähäpäästöisiä sekä vesiohenteisia, ja ne on pakattu kierrätysmuovista valmistettuihin pakkauksiin. Lisäksi Tikkurila lahjoittaa jokaisesta myydystä Endangered Colors -pakkauksesta yhden euron uhanalaisten lajien suojeluun.


Endangered Colors -maalisarja lanseerattiin useissa maissa, esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Kiinassa. Uudenlainen lähestymien maalien värisävyihin kiinnosti myös mediaa: kahden viikon aikana tavoitettiin lähes 88 miljoonaa ihmistä ja mediaosumia tuli yli 140 ympäri maailmaa.

 

Giant Panda-1

Sumatran-orangutan